Greni Smit
 

POREKLO:            Australija

KARAKTERISTIKE PLODA:              Plodovi su krupni do vrlo krupni

BOJA:    Pokožica je zelene boje s izraženim belim lenticelama

UKUS:   Soc?na, kiselkasta, slabo aromaticna

VREME BERBE:  Druga polovina oktobra

VREME CUVANJA:           Od oktobra do aprila u ULO atmosferi

                Plod je krupan, loptast do zarubljeno-krunast, velike specificne mase. Kožica je zelena. Ukus je naglašeno kiselkast. To je hrskava jabuka, tvrdog mesa i vrlo oštrog ukusa. Ipak, njeno meso cuvanjem postaje mekše, a poslužena malo ohladena može biti vrlo osvežavajuca. Odlicna je za potrošnju u svežem stanju, u pitama, a isto tako vrlo dobra za vocne salate.Odlična za dijabetičare.

Kategorija: Jabuka | | Tagovi: Rasad, Smit, Greni
Pregleda: 203 | | Ocena: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
avatar